O glutenie słyszał już każdy, ale co to lektyny? Nękają Cię różne dolegliwości? Usłyszałeś niepomyślną diagnozę? Sądzisz, że z chorobami musisz nauczyć się żyć? Jeżeli Twoja odpowiedź na powyższe pytania jest twierdząca – ten film jest dla Ciebie!
Często słyszymy od różnych autorytetów dietetycznych, że lektyny to zło, a gluten to Twój największy wróg. Są również tacy specjaliści w dziedzinie żywienia, którzy twierdzą, że diety bezglutenowe i inne eliminacyjne, to szkodliwa moda, która pozbawia stosującego cennych składników odżywczych. W gąszczu często sprzecznych informacji, nie wiemy gdzie jest prawda i czy stosowane wykluczenia w codziennym jadłospisie mają większy sens. Czy faktycznie każdy z nas powinien być na diecie wykluczającej lektyny czy gluten? Dla kogo pomidor będzie zabójczym produktem? Podczas tego webinarium, Iwona Wierzbicka przedstawi dokładnie co to są lektyny i gluten oraz jak bardzo wpływają one na Twój organizm, tak, że decyzję o wykluczeniu ich z diety podejmiesz świadomie i odpowiedzialnie.
Z filmu dowiesz się:
- Co to są lektyny
- Wpływa lektyn na osoby z chorobami AI
- Alergia a lektyny
- Działanie lektyn na barierę jelitową
- Sposoby na obniżenie zawartości lektyn w produktach
- Co to jest gluten
- Wpływ glutenu na organizm człowieka.
- Zonulina – co to jest
- Gluten a otyłość – czy jest związek
Pliki do pobrania
Lektyny i gluten - prezentacja
Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 1:29:38
Trudność: Średni
Autor
Iwona Wierzbicka
Długość: 1:29:38
Trudność: Średni
Długość: 1:29:38
Trudność: Średni
O glutenie słyszał już każdy, ale co to lektyny? Nękają Cię różne dolegliwości? Usłyszałeś niepomyślną diagnozę? Sądzisz, że z chorobami musisz nauczyć się żyć? Jeżeli Twoja odpowiedź na powyższe pytania jest twierdząca – ten film jest dla Ciebie!
Często słyszymy od różnych autorytetów dietetycznych, że lektyny to zło, a gluten to Twój największy wróg. Są również tacy specjaliści w dziedzinie żywienia, którzy twierdzą, że diety bezglutenowe i inne eliminacyjne, to szkodliwa moda, która pozbawia stosującego cennych składników odżywczych. W gąszczu często sprzecznych informacji, nie wiemy gdzie jest prawda i czy stosowane wykluczenia w codziennym jadłospisie mają większy sens. Czy faktycznie każdy z nas powinien być na diecie wykluczającej lektyny czy gluten? Dla kogo pomidor będzie zabójczym produktem? Podczas tego webinarium, Iwona Wierzbicka przedstawi dokładnie co to są lektyny i gluten oraz jak bardzo wpływają one na Twój organizm, tak, że decyzję o wykluczeniu ich z diety podejmiesz świadomie i odpowiedzialnie.
Z filmu dowiesz się:
- Co to są lektyny
- Wpływa lektyn na osoby z chorobami AI
- Alergia a lektyny
- Działanie lektyn na barierę jelitową
- Sposoby na obniżenie zawartości lektyn w produktach
- Co to jest gluten
- Wpływ glutenu na organizm człowieka.
- Zonulina – co to jest
- Gluten a otyłość – czy jest związek
Pliki do pobrania
Lektyny i gluten - prezentacja
Tagi
Podobne tematy
Nietolerancja glutenu i celiakia
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Żywienie sportowców
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Środki nootropowe – doping mózgu
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Podroby, z czym to się je? Władcy smalcu
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >