logo
Szukaj
open close

Jak zrobić ryż z kalafiora

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Tagi

Jak zrobić ryż z kalafiora

ryz-z-kalafiora.jpg

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv! Zapraszamy do oglądania!

Jak zrobić ten banalny dodatek?

Czas wykonania:
około 30 minut

Potrzebny sprzęt:

  • blender (najlepiej z dodatkową nakładką szatkująco-rozdrabniającą)

Potrzeba na 2 porcje:

  • 1/2 surowego kalafiora
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  • kalafior dzielimy na mniejsze kawałki
  • cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • kawałki kalafiora wkładamy do rozdrabniacza
  • miksujemy około 5 sekund
  • przekładamy zmiksowany kalafioro-ryż do jakiegoś naczynia
  • i tak samo rozdrabniamy resztę warzywa
  • na patelni lub w rondelku rozgrzewamy tłuszcz
  • wrzucamy cebulę
  • zasmażamy 2-3 minuty
  • dodajemy ryż z kalafiora
  • mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty
  • doprawiamy solą i pieprzem

Uwagi:

  • taki “ryż” może być super dodatkiem do dań mięsnych, oraz dla osób na protokole autoimmunologicznym
  • możemy dodać swoje ulubione zioła, np. kolendrę, zieloną pietruszkę, świeże oregano

Zapraszamy również do obserwowania naszego profilu Kuchnia Ajwen!

Co jeszcze może Cie zainteresować ?

Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor



Paweł Jackowski

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv! Zapraszamy do oglądania!

Jak zrobić ten banalny dodatek?

Czas wykonania:
około 30 minut

Potrzebny sprzęt:

  • blender (najlepiej z dodatkową nakładką szatkująco-rozdrabniającą)

Potrzeba na 2 porcje:

  • 1/2 surowego kalafiora
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  • kalafior dzielimy na mniejsze kawałki
  • cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • kawałki kalafiora wkładamy do rozdrabniacza
  • miksujemy około 5 sekund
  • przekładamy zmiksowany kalafioro-ryż do jakiegoś naczynia
  • i tak samo rozdrabniamy resztę warzywa
  • na patelni lub w rondelku rozgrzewamy tłuszcz
  • wrzucamy cebulę
  • zasmażamy 2-3 minuty
  • dodajemy ryż z kalafiora
  • mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty
  • doprawiamy solą i pieprzem

Uwagi:

  • taki “ryż” może być super dodatkiem do dań mięsnych, oraz dla osób na protokole autoimmunologicznym
  • możemy dodać swoje ulubione zioła, np. kolendrę, zieloną pietruszkę, świeże oregano

Zapraszamy również do obserwowania naszego profilu Kuchnia Ajwen!

Co jeszcze może Cie zainteresować ?

Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor

Paweł Jackowski
7 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jak przygotować jaja po benedyktyńsku

Bardzo prosty przepis na jaja po benedyktyńsku inaczej jaja poszetowe. Więcej filmów z Pawłem na stronie ajwen.tv oraz na profilu Kuchnia Ajwen. Paweł chwali się szklanym garnkiem, który dostał w prezencie od swojego teścia 🙂…

WIĘCEJ >

Puree z selera i gruszek

Mistrz kucharski, Paweł Jackowski pokazuje jak przygotować puree z gruszki i selera. Kiedyś, jak każdy poznaniak jadł wuchtę pyr. Czy to gotowanych, czy pieczonych. Najbardziej lubił puree z ziemniaków. Mając puree, nie trzeba było robić…

WIĘCEJ >

Sos do sałatki

Gotowanie z amatorami to dla naszego mistrza kuchni sama przyjemność. W naszej Szkole Gotowania mamy motto " GOTOWANIE TO JEDNA WIELKA ZABAWA!" Zobaczcie jak bawił się nasz praktykant Przemek, podczas wspólnego gotowania z Pawłem, gdy

WIĘCEJ >

Krupnik samuraja

Kolejny sposoby na oszczędne gospodarowanie produktami w kuchni. Paweł Jackowski, pochodzący z Poznania, bardzo dba o oszczędność i dobrą organizację w kuchni. Sprawdź co możesz zrobić, aby przygotowane potrawy nie psuły się. Zobacz jak zrobić…

WIĘCEJ >