logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jak zrobić ryż z kalafiora

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Tagi

Jak zrobić ryż z kalafiora

ryz-z-kalafiora.jpg

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv! Zapraszamy do oglądania!

Jak zrobić ten banalny dodatek?

Czas wykonania:
około 30 minut

Potrzebny sprzęt:

  • blender (najlepiej z dodatkową nakładką szatkująco-rozdrabniającą)

Potrzeba na 2 porcje:

  • 1/2 surowego kalafiora
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  • kalafior dzielimy na mniejsze kawałki
  • cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • kawałki kalafiora wkładamy do rozdrabniacza
  • miksujemy około 5 sekund
  • przekładamy zmiksowany kalafioro-ryż do jakiegoś naczynia
  • i tak samo rozdrabniamy resztę warzywa
  • na patelni lub w rondelku rozgrzewamy tłuszcz
  • wrzucamy cebulę
  • zasmażamy 2-3 minuty
  • dodajemy ryż z kalafiora
  • mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty
  • doprawiamy solą i pieprzem

Uwagi:

  • taki „ryż” może być super dodatkiem do dań mięsnych, oraz dla osób na protokole autoimmunologicznym
  • możemy dodać swoje ulubione zioła, np. kolendrę, zieloną pietruszkę, świeże oregano

Zapraszamy również do obserwowania naszego profilu Kuchnia Ajwen!

Co jeszcze może Cie zainteresować ?

Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor



Paweł Jackowski

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na stronie ajwen.tv! Zapraszamy do oglądania!

Jak zrobić ten banalny dodatek?

Czas wykonania:
około 30 minut

Potrzebny sprzęt:

  • blender (najlepiej z dodatkową nakładką szatkująco-rozdrabniającą)

Potrzeba na 2 porcje:

  • 1/2 surowego kalafiora
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  • kalafior dzielimy na mniejsze kawałki
  • cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • kawałki kalafiora wkładamy do rozdrabniacza
  • miksujemy około 5 sekund
  • przekładamy zmiksowany kalafioro-ryż do jakiegoś naczynia
  • i tak samo rozdrabniamy resztę warzywa
  • na patelni lub w rondelku rozgrzewamy tłuszcz
  • wrzucamy cebulę
  • zasmażamy 2-3 minuty
  • dodajemy ryż z kalafiora
  • mieszamy i podgrzewamy 2-3 minuty
  • doprawiamy solą i pieprzem

Uwagi:

  • taki „ryż” może być super dodatkiem do dań mięsnych, oraz dla osób na protokole autoimmunologicznym
  • możemy dodać swoje ulubione zioła, np. kolendrę, zieloną pietruszkę, świeże oregano

Zapraszamy również do obserwowania naszego profilu Kuchnia Ajwen!

Co jeszcze może Cie zainteresować ?

Czy produkty bezglutenowe są zdrowe?

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor

Paweł Jackowski
7 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jak zrobić domowy rosół?

Paweł Jackowski opowiada jak zrobić pyszny domowy, rosół. Choć jest to jedna z najbardziej popularnych zup, przygotowanie prawdziwego, smacznego rosołu nie jest takie proste. Na warsztatach w naszej Paleo Szkole Gotowania, Paweł zawsze podkreśla jak…

WIĘCEJ >

Gyros z kurczaka

Paweł Jackowski opowiada o gyrosie z kurczaka i kolejnych sposobach na oszczędności. Opowiada co to jest trybowanie mięsa i pokazuje jak to robi. Poza tym, pokazuje do czego można wykorzystać „resztki”. Więcej filmów z Pawłem…

WIĘCEJ >

Topinambur, czyli słonecznik bulwiasty

Co to w ogóle jest? Topinambur, czyli słonecznik –  to korzenie rośliny zwanej słonecznikiem bulwiastym. Do naszego pięknego kraju przyjechał na początku roku 1700. Do Europy dostał się dzięki odkryciom geograficznym. W czasach prekolumbijskich uprawiali…

WIĘCEJ >

Jedzenie na mieście

Idziecie do restauracji na obiad.Informujecie kelnera, że nie jecie glutenu, nabiału i strączków, zadowoleni czekacie na swój bezpieczny posiłek... żeby to było takie proste, jak sobie wyobrażacie jedzenie na mieście ...

WIĘCEJ >