Paleo jadłospis 19-09-2014 ostrygi

Piątek, piąteczek, piątunio… płyń szybko. Zwykle jednak piątunie bardzo się dłużą, bo to ostatni dzień tygodnia, a zmęczenie sięga zenitu. Czasami mam wrażenie przegrzania zwojów nerwowych w mózgu. Dzisiaj nagrałam dla Was mój pierwszy VLOG, odcinek z serii Ajwen Vlog Kuchania 🙂 Znajduje się pod fotami, będzie również umieszczany w Blogu – AJWEN VLOG.
Na śniadanie było tradycyjnie, bo nie lubię kombinować, później w pracy przegryzłam banana. Niestety coś się przeciągnęło i mój żołądek zaczął się domagać pokarmu. Gdy dojeżdżałam do domu cukier miałam na poziomie stóp. W pośpiechu wyciągnęłam grilla, położyłam mięso, do tego było masło i warzywa. Popołudnie upłynęło niestety muszę powiedzieć „tradycyjnie” na pracy przy komputerze. Wieczorem zaprosiłam mojego męża z okazji urodzin (21.09) do nowej restauracji w Opolu – Inspiracje w DomExpo. Świetna restauracja, duża, przestronna, może mało – przytulna, ale za to z otwartą kuchnią. Można stale podglądać co robi szef kuchni. Czułam się trochę jak w Hell’s Kitchen 🙂 Z powodu tak doniosłego święta postanowiliśmy zaszaleć. Na przystawkę było carpaccio z ośmiornic, a na danie główne ostrygi i mule, do tego warzywa. Ośmiornice mi nie podeszły, choć kalamary uwielbiam. Natomiast główny punk programu – ostrygi – boskie. Podobno się je wypija z muszli, ja musiałam pogryźć, raz że z powodu mojej operacji żołądka, po której mam węższy przełyk, a dwa że chciałam się po prostu delektować. Połykanie ostryg przypomina mi sytuację jak mój pies dostaje coś super extra i zamiast to pogryźć to łapczywie połyka. Zawsze się zastanawiałam, czy mu nie żal tego smaku? 🙂 No tak, ale jedzenie ma być do jedzenia, a nie rozkoszowania się. Ja tam wolę czuć na języku co jem 🙂
Paleo Jadłospis:
- ŚNIADANIE: jaja z boczkiem na maśle klarowanym, kiełki lucerny i rzodkiewki, papryka, oliwa.
- II ŚNIADANIE: banan.
- OBIAD: łopatka wieprzowa grillowana (mielona, bez przypraw), do tego masło (2 łychy), pomidor.
- KOLACJA: ośmiornice, ostrygi, mule.
Fotostory:
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Ajwen Vlog Kuchnia #1:
https://www.youtube.com/watch?v=hZxy6XUbpYM
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Autor

Iwona Wierzbicka
Piątek, piąteczek, piątunio… płyń szybko. Zwykle jednak piątunie bardzo się dłużą, bo to ostatni dzień tygodnia, a zmęczenie sięga zenitu. Czasami mam wrażenie przegrzania zwojów nerwowych w mózgu. Dzisiaj nagrałam dla Was mój pierwszy VLOG, odcinek z serii Ajwen Vlog Kuchania 🙂 Znajduje się pod fotami, będzie również umieszczany w Blogu – AJWEN VLOG.
Na śniadanie było tradycyjnie, bo nie lubię kombinować, później w pracy przegryzłam banana. Niestety coś się przeciągnęło i mój żołądek zaczął się domagać pokarmu. Gdy dojeżdżałam do domu cukier miałam na poziomie stóp. W pośpiechu wyciągnęłam grilla, położyłam mięso, do tego było masło i warzywa. Popołudnie upłynęło niestety muszę powiedzieć „tradycyjnie” na pracy przy komputerze. Wieczorem zaprosiłam mojego męża z okazji urodzin (21.09) do nowej restauracji w Opolu – Inspiracje w DomExpo. Świetna restauracja, duża, przestronna, może mało – przytulna, ale za to z otwartą kuchnią. Można stale podglądać co robi szef kuchni. Czułam się trochę jak w Hell’s Kitchen 🙂 Z powodu tak doniosłego święta postanowiliśmy zaszaleć. Na przystawkę było carpaccio z ośmiornic, a na danie główne ostrygi i mule, do tego warzywa. Ośmiornice mi nie podeszły, choć kalamary uwielbiam. Natomiast główny punk programu – ostrygi – boskie. Podobno się je wypija z muszli, ja musiałam pogryźć, raz że z powodu mojej operacji żołądka, po której mam węższy przełyk, a dwa że chciałam się po prostu delektować. Połykanie ostryg przypomina mi sytuację jak mój pies dostaje coś super extra i zamiast to pogryźć to łapczywie połyka. Zawsze się zastanawiałam, czy mu nie żal tego smaku? 🙂 No tak, ale jedzenie ma być do jedzenia, a nie rozkoszowania się. Ja tam wolę czuć na języku co jem 🙂
Paleo Jadłospis:
- ŚNIADANIE: jaja z boczkiem na maśle klarowanym, kiełki lucerny i rzodkiewki, papryka, oliwa.
- II ŚNIADANIE: banan.
- OBIAD: łopatka wieprzowa grillowana (mielona, bez przypraw), do tego masło (2 łychy), pomidor.
- KOLACJA: ośmiornice, ostrygi, mule.
Fotostory:
Śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
Ajwen Vlog Kuchnia #1:
https://www.youtube.com/watch?v=hZxy6XUbpYM
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Autor
Tagi
Podobne tematy
Paleo jadłospis 3-07-2014
PLAN DNIA: Pobudka 8:00 (spałam ponad 8 godzin – szaleństwo, odsypiałam ostatnie dwa dni) Czwartki – to moje w miarę wolne dni, zatem śniadanie celebracja, przygotowywałam je 40min. 8:00 KAWA – punkt pierwszy i najważniejszy…
WIĘCEJ >Biskupia Kopa z dzieckiem – sportowa rodzinka
Walentynki - romantyzm w górach zamiast przy świecach... Tacy jesteśmy czasami dziwni. Zamiast szpilek - sportowe buty, zamiast sukienki - dres. Lubimy sport, umęczenie, pot, trud, czasami błoto. Jak skrzat wykończył rodziców i psa...
WIĘCEJ >Paleo jadłospis 26-07-2014 podróż
Dzień wcześniej przygotowaliśmy wszystko by wcześnie wyjechać w podróż do domu. Gotowane jaja, pomidory, owoce, kabanoski, które jeszcze przetrwały od Polski. Coś z zapasów zostało, bo nie było szaleństw kilometrażowych w Dolomitach. Pogoda na szczęście…
WIĘCEJ >Rugia 2015 – Wyprawa rowerowa – relacja
Ajwen z rodziną wybrała się w kolejną podróż, tym razem rowerami przez Rugię. Podążaj śladami Ajwen i sprawdź jak przygotować się na tygodniową wycieczkę rowerami
WIĘCEJ >