logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki kasztanowo – bananowe

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Tagi

Placuszki kasztanowo – bananowe

placuszki-kasztanowe-ajwendieta-19.jpg

Przygotowanie placów to dosłownie kilka minut. Bierzemy:

Wszystko miksujemy, rozgrzewamy olej kokosowy – świetnie nadaje się do smażenia (jest stabilny termicznie). Wylewamy placki dowolnej wielkości. Placki nie rozpadają się jeśli jest tylko mąka, jaja i dojrzały banan. Jeśli dodamy granata trzeba robić pod przykryciem bez obracania, niestety zaczyna się rozpadać. Ilość składników – ja robię na tzw. „oko”.

Możliwe warianty:

Dla kogo placki?

Dla każdego!! Mąka kasztanowa rzadko uczula czy wywołuje reakcje nadwrażliwości. To świetnie placki dla dzieci i osób, które cierpią na choroby autoimmunologiczne. Niestety zawierają jaja zatem dla osób, które jaj nie mogą jeść – można zrobić bez jaj z wodą, mlekiem kokosowym i dwoma niedojrzałymi bananami. Jeśli cierpisz na insulinooporność – nie dodawaj dżemu!

Ja placki zjadam na kolację lub zabieram ze sobą. Smakują również na zimno. Przeczytaj również: 10 powodów, dla których warto jeść jaja.

placuszki kasztanowe - ajwendieta (5) placuszki kasztanowe - ajwendieta (4) placuszki kasztanowe - ajwendieta (10) placuszki kasztanowe - ajwendieta (1) placuszki kasztanowe - ajwendieta (9) placuszki kasztanowe - ajwendieta (15) placuszki kasztanowe - ajwendieta (2) placuszki kasztanowe - ajwendieta (7) placuszki kasztanowe - ajwendieta (16) placuszki kasztanowe - ajwendieta (3) placuszki kasztanowe - ajwendieta (12) placuszki kasztanowe - ajwendieta (11) placuszki kasztanowe - ajwendieta (17) placuszki kasztanowe - ajwendieta (18) placuszki kasztanowe - ajwendieta (14) placuszki kasztanowe - ajwendieta (13) placuszki kasztanowe - ajwendieta (6)


Autor



Iwona Wierzbicka

Przygotowanie placów to dosłownie kilka minut. Bierzemy:

Wszystko miksujemy, rozgrzewamy olej kokosowy – świetnie nadaje się do smażenia (jest stabilny termicznie). Wylewamy placki dowolnej wielkości. Placki nie rozpadają się jeśli jest tylko mąka, jaja i dojrzały banan. Jeśli dodamy granata trzeba robić pod przykryciem bez obracania, niestety zaczyna się rozpadać. Ilość składników – ja robię na tzw. „oko”.

Możliwe warianty:

Dla kogo placki?

Dla każdego!! Mąka kasztanowa rzadko uczula czy wywołuje reakcje nadwrażliwości. To świetnie placki dla dzieci i osób, które cierpią na choroby autoimmunologiczne. Niestety zawierają jaja zatem dla osób, które jaj nie mogą jeść – można zrobić bez jaj z wodą, mlekiem kokosowym i dwoma niedojrzałymi bananami. Jeśli cierpisz na insulinooporność – nie dodawaj dżemu!

Ja placki zjadam na kolację lub zabieram ze sobą. Smakują również na zimno. Przeczytaj również: 10 powodów, dla których warto jeść jaja.

placuszki kasztanowe - ajwendieta (5) placuszki kasztanowe - ajwendieta (4) placuszki kasztanowe - ajwendieta (10) placuszki kasztanowe - ajwendieta (1) placuszki kasztanowe - ajwendieta (9) placuszki kasztanowe - ajwendieta (15) placuszki kasztanowe - ajwendieta (2) placuszki kasztanowe - ajwendieta (7) placuszki kasztanowe - ajwendieta (16) placuszki kasztanowe - ajwendieta (3) placuszki kasztanowe - ajwendieta (12) placuszki kasztanowe - ajwendieta (11) placuszki kasztanowe - ajwendieta (17) placuszki kasztanowe - ajwendieta (18) placuszki kasztanowe - ajwendieta (14) placuszki kasztanowe - ajwendieta (13) placuszki kasztanowe - ajwendieta (6)


Autor

Iwona Wierzbicka
3 maja 2015

Tagi

Komentarzy: 1

  1. nika801 3 maja 2015 o 14:47

    a bez jajka jak zrobic?

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mąki bezglutenowe

Dwa słowa o glutenie Popyt wzmaga podaż. Na rynku coraz więcej pojawia się wszelkiego rodzaju mąk bezglutenowych. Ma to związek z kilkoma rzeczami. Rośnie świadomość ludzi, że mąki zawierające gluten, wcale nie są takie fajne,…

WIĘCEJ >

Smoothie: Ajwen Green Power

W smaku takie sę, ale bardzo pożywne, bogate w białko, chlorofil, żelazo, siarkę. Wpływa przede wszystkim regenerująco na organizm. MSM jest polecane w chorobach stawów i chorobach autoimmunologicznych.

WIĘCEJ >

Muffin – chleb z mąki kasztanowej

Mąka kasztanowa, jaja, banany, figi, gorzka czekolada. Duża forma do ciasta, 10jaj, 400g mąki kasztanowej, zmiksować. Wlewałam po trochę przekładając pokruszoną czekoladą, pokrojonymi figami i bananami. Piekłam 60min – 180st z termoobiegiem. Można zrobić muffiny…

WIĘCEJ >

Jak naostrzyć nóż?

Proste rzeczy bywają czasem bardzo trudne prawda? A jak jest z ostrzeniem noży? Czy wiesz jak powinno się to robić? Jeśli nie koniecznie obejrzyj film z Pawłem! Więcej filmów z Pawłem na stronie ajwen.tv oraz…

WIĘCEJ >