logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki kasztanowo – mangowe

Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider

Tagi

Placuszki kasztanowo – mangowe

iwona-wierzbicka-paleodieta-232-of-236.jpg

Szybkie w przygotowaniu jak każde placuszki made by Ajwen. Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem „sklejnym”. Placuszki były PYSZNE ale rozpadały się dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypałam cynamonem.

Wariant dla cukro-lubów: posmarowałam konfiturą z płatków róż.

Zobacz również placki kasztanowo – bananowe.

Iwona Wierzbicka - paleodieta (227 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (228 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (226 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (225 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (224 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (223 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (86 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (85 of 236)


Autor



Iwona Wierzbicka

Szybkie w przygotowaniu jak każde placuszki made by Ajwen. Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem „sklejnym”. Placuszki były PYSZNE ale rozpadały się dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypałam cynamonem.

Wariant dla cukro-lubów: posmarowałam konfiturą z płatków róż.

Zobacz również placki kasztanowo – bananowe.

Iwona Wierzbicka - paleodieta (227 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (228 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (226 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (225 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (224 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (223 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (86 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (85 of 236)


Autor

Iwona Wierzbicka
3 maja 2015

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Co zrobić z grasicą

Co to w ogóle jest? Pewnie większość z Was zadaje sobie to pytanie i od razu drugie, co zrobić z grasicą? Spokojnie 🙂 Grasica, zalicza się do podrobów, jest to organ dokrewny młodych ssaków, który…

WIĘCEJ >

Jak używać szynkowar

Na zdjęciu powyżej mamy różne rodzaje szynki z szynkowaru, pokrojone i uformowane w kostkę „rubika” Szynkowar- co to w ogóle jest? Jest to taki specjalny garnek do robienia domowych wyrobów. W dzisiejszych czasach, z każdej…

WIĘCEJ >

Puree z selera i gruszek

Mistrz kucharski, Paweł Jackowski pokazuje jak przygotować puree z gruszki i selera. Kiedyś, jak każdy poznaniak jadł wuchtę pyr. Czy to gotowanych, czy pieczonych. Najbardziej lubił puree z ziemniaków. Mając puree, nie trzeba było robić…

WIĘCEJ >

Muffin – chleb z mąki kasztanowej

Mąka kasztanowa, jaja, banany, figi, gorzka czekolada. Duża forma do ciasta, 10jaj, 400g mąki kasztanowej, zmiksować. Wlewałam po trochę przekładając pokruszoną czekoladą, pokrojonymi figami i bananami. Piekłam 60min – 180st z termoobiegiem. Można zrobić muffiny…

WIĘCEJ >