logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Placuszki kasztanowo – mangowe

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Tagi

Placuszki kasztanowo – mangowe

iwona-wierzbicka-paleodieta-232-of-236.jpg

Szybkie w przygotowaniu jak każde placuszki made by Ajwen. Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem „sklejnym”. Placuszki były PYSZNE ale rozpadały się dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypałam cynamonem.

Wariant dla cukro-lubów: posmarowałam konfiturą z płatków róż.

Zobacz również placki kasztanowo – bananowe.

Iwona Wierzbicka - paleodieta (227 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (228 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (226 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (225 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (224 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (223 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (86 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (85 of 236)


Autor



Iwona Wierzbicka

Szybkie w przygotowaniu jak każde placuszki made by Ajwen. Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem „sklejnym”. Placuszki były PYSZNE ale rozpadały się dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypałam cynamonem.

Wariant dla cukro-lubów: posmarowałam konfiturą z płatków róż.

Zobacz również placki kasztanowo – bananowe.

Iwona Wierzbicka - paleodieta (227 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (228 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (226 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (225 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (224 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (223 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (86 of 236) Iwona Wierzbicka - paleodieta (85 of 236)


Autor

Iwona Wierzbicka
3 maja 2015

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jak się kroi by się nie pokroić!

Krótki instruktaż jak prawidłowo kroić, aby nie zrobić sobie krzywdy. Więcej filmów w roli głównej z Pawłem Jackowskim na stronie ajwen.tv i na profilu Kuchnia Ajwen!   Jeśli chcesz się nauczyć tak kroić, ale się…

WIĘCEJ >

Co zrobić z grasicą

Co to w ogóle jest? Pewnie większość z Was zadaje sobie to pytanie i od razu drugie, co zrobić z grasicą? Spokojnie 🙂 Grasica, zalicza się do podrobów, jest to organ dokrewny młodych ssaków, który…

WIĘCEJ >

Muffin – chleb z mąki kasztanowej

Mąka kasztanowa, jaja, banany, figi, gorzka czekolada. Duża forma do ciasta, 10jaj, 400g mąki kasztanowej, zmiksować. Wlewałam po trochę przekładając pokruszoną czekoladą, pokrojonymi figami i bananami. Piekłam 60min – 180st z termoobiegiem. Można zrobić muffiny…

WIĘCEJ >

Jak obierać szparagi?

Szparagi Pewnie niewielu z Was wie, że szparagi, oprócz pyrów, to złoto Wielkopolski. Ja wiem, bo jestem Poznaniakiem (Jezu jak to zabrzmiało, mój ojciec powiedziałby – starym poznaniakiem!). No dobra, nostalgia na bok. W Polsce…

WIĘCEJ >