Placuszki kasztanowo – mangowe
Szybkie w przygotowaniu jak każde placuszki made by Ajwen. Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem “sklejnym”. Placuszki były PYSZNE ale rozpadały się dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypałam cynamonem.
Wariant dla cukro-lubów: posmarowałam konfiturą z płatków róż.
Zobacz również placki kasztanowo – bananowe.
Autor
Iwona Wierzbicka
Szybkie w przygotowaniu jak każde placuszki made by Ajwen. Tym razem zmiksowałam jaja, mąkę kasztanową i mango. Niestety mango okazało się nie być dobrym materiałem “sklejnym”. Placuszki były PYSZNE ale rozpadały się dlatego ostatecznie powstały takie malutkie. Łatwiej je było obracać. Papier kuchenny pomógł odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypałam cynamonem.
Wariant dla cukro-lubów: posmarowałam konfiturą z płatków róż.
Zobacz również placki kasztanowo – bananowe.
Autor
Tagi
Podobne tematy
Gyros z kurczaka
Paweł Jackowski opowiada o gyrosie z kurczaka i kolejnych sposobach na oszczędności. Opowiada co to jest trybowanie mięsa i pokazuje jak to robi. Poza tym, pokazuje do czego można wykorzystać “resztki”. Więcej filmów z Pawłem…
WIĘCEJ >Frytki z selera
Seler w roli głównej zamiast ziemniaka. Frytki można zrobić smażąc na oleju kokosowym lub smalcu gęsim, jednak najzdrowsze frytki będą kiedy wrzucimy je do piekarnika i upieczemy na blasze z małą ilością tłuszczu.
WIĘCEJ >Smoothie: superfoods power
Zdrowy i smaczny zielony smoothie, strzał witamin i minerałów, czyli pozytywna energia w koktajlu.
WIĘCEJ >Jak używać szynkowar
Na zdjęciu powyżej mamy różne rodzaje szynki z szynkowaru, pokrojone i uformowane w kostkę “rubika” Szynkowar- co to w ogóle jest? Jest to taki specjalny garnek do robienia domowych wyrobów. W dzisiejszych czasach, z każdej…
WIĘCEJ >