logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bananowe kokosanki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca491d48b-4a2f-4a3f-9a19-d5e7ccc4d45c-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bananowe kokosanki

Przygotowanie

  • Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem.
  • Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy).
  • Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na blachę spłaszczamy od dołu. Ważne jest, żeby były mniej więcej tej samej wielkości. (U mnie o średnicy 4 cm i grubości 2 cm).
  • Do pieczenia używamy silikonowej maty. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Kokosanki z użyciem musu są bardziej wilgotne i mają kokosowy aromat.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 banan (120 g)
  • ¾ szklanki wiórków kokosowych (ok. 70 g)
  • 5 łyżek pasty kokosowej/musu kokosowego (opcjonalnie)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Piekarnik
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą

Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem  Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w plastry Cebulę i gruszkę kładziemy…

WIĘCEJ >

Sernik mango na zimno bez nabiału

Masa serowa: Listki żelatyny zanurzyć w zimnej wodzie i zostawić do namoczenia na 10 minut. (Jeśli używamy żelatyny w proszku należy ją zalać 6 łyżkami zimnej wody i również zostawić do namoczenia na 10 minut)….

WIĘCEJ >

Schab faszerowany wątróbką i gruszkami w sosie rodzynkowym z puree z batatów

Schab faszerowany: Obieramy 1 cebulę, kroimy w kostkę Gruszkę kroimy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne, ogonek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę przez 2 min Dodajemy wątróbkę, podsmażamy 4 min…

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…

WIĘCEJ >