Bananowe kokosanki

Bananowe kokosanki
Przygotowanie
- Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem.
- Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy).
- Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na blachę spłaszczamy od dołu. Ważne jest, żeby były mniej więcej tej samej wielkości. (U mnie o średnicy 4 cm i grubości 2 cm).
- Do pieczenia używamy silikonowej maty. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
Kokosanki z użyciem musu są bardziej wilgotne i mają kokosowy aromat.
Autor
Lista składników
- 1 banan (120 g)
- ¾ szklanki wiórków kokosowych (ok. 70 g)
- 5 łyżek pasty kokosowej/musu kokosowego (opcjonalnie)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Placki bananowe z sosem malinowym
Placki bananowe Banana obrać, połamać/pokroić na mniejsze kawałki Dodać jajko Miksować przez 15 sekund blenderem Cały czas miksując dodajemy po łyżce mąki kokosowej, jeśli po drugiej łyżce robi się gęste to nie dodajemy już kolejnej…
WIĘCEJ >Jaja poszetowe (po benydyktyńsku) z sosem anchois na mixie sałat i kiełków
Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 -5 min Wyjąć łyżką cedzakową na talerz Mix sałat i kiełków:…
WIĘCEJ >Racuchy gryczane z morelami
Morele: Morele pozbawiamy pestek Kroimy w kawałki Wrzucamy do suchego garnka i podgrzewamy na małym ogniu Dodajemy łyżeczkę miodu Dusimy owoce 15 min Racuchy: 1 łyżeczkę miodu dodajemy do miski Dodajemy drożdże i szczyptę soli…
WIĘCEJ >Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów
Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.
WIĘCEJ >