Bananowe kokosanki

Bananowe kokosanki
Przygotowanie
- Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem.
- Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy).
- Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na blachę spłaszczamy od dołu. Ważne jest, żeby były mniej więcej tej samej wielkości. (U mnie o średnicy 4 cm i grubości 2 cm).
- Do pieczenia używamy silikonowej maty. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
Kokosanki z użyciem musu są bardziej wilgotne i mają kokosowy aromat.
Autor
Lista składników
- 1 banan (120 g)
- ¾ szklanki wiórków kokosowych (ok. 70 g)
- 5 łyżek pasty kokosowej/musu kokosowego (opcjonalnie)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Fritatta z łososiem i pomidorami
Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…
WIĘCEJ >Kefir jogurtowy
Mleko wlewamy do garnuszka Mleko podgrzać żeby miało temp. około 40 stopni, czyli delikatnie cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód i dokładnie mieszamy Dodajemy kryształki kefiru Przykrywamy garnek pokrywką i odkładamy gdzieś w kuchni żeby…
WIĘCEJ >Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami
Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…
WIĘCEJ >Gulasz z serc wieprzowych
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…
WIĘCEJ >