logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bananowe kokosanki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca491d48b-4a2f-4a3f-9a19-d5e7ccc4d45c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Bananowe kokosanki

Przygotowanie

  • Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem.
  • Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy).
  • Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na blachę spłaszczamy od dołu. Ważne jest, żeby były mniej więcej tej samej wielkości. (U mnie o średnicy 4 cm i grubości 2 cm).
  • Do pieczenia używamy silikonowej maty. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Kokosanki z użyciem musu są bardziej wilgotne i mają kokosowy aromat.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 banan (120 g)
  • ¾ szklanki wiórków kokosowych (ok. 70 g)
  • 5 łyżek pasty kokosowej/musu kokosowego (opcjonalnie)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Piekarnik
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frittata z dziczyzną z wolnowaru

Boczek z dzika kroimy w kostkę (dzień wcześniej wrzucamy go do wolnowaru, lekko solimy, pieprzymy, włączamy na 8 godz. na „low”) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Zimne nóżki

Golonkę i nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, płuczemy z krwi, płynu Wylewamy wodę i powtarzamy kilka razy aż woda przestanie się zabarwiać Lekko solimy i pieprzymy wodę i zaczynamy gotować Co jakiś…

WIĘCEJ >

Kokosowe tartaletki z musem dyniowym i bananowym

Tartaletki: Daktyle wsypujemy do pojemnika, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką, odstawiamy na 5 minut Miksujemy (razem z wodą)  Zmiksowane daktyle mieszamy z wiórkami i łojem  Powinna nam wyjść…

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >