Bananowe kokosanki

Bananowe kokosanki
Przygotowanie
- Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem.
- Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy).
- Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na blachę spłaszczamy od dołu. Ważne jest, żeby były mniej więcej tej samej wielkości. (U mnie o średnicy 4 cm i grubości 2 cm).
- Do pieczenia używamy silikonowej maty. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
Kokosanki z użyciem musu są bardziej wilgotne i mają kokosowy aromat.
Autor
Lista składników
- 1 banan (120 g)
- ¾ szklanki wiórków kokosowych (ok. 70 g)
- 5 łyżek pasty kokosowej/musu kokosowego (opcjonalnie)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)
Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…
WIĘCEJ >Zupa krem z topinamburu
Z warzyw i przypraw ugotować bulion warzywny. Do wywaru dodać pokrojonego pora i drobno pokrojony (wcześniej obrany) topinambur. Gotować około 20 minut. Zmiksować.
WIĘCEJ >Keto kulki kolorowe
Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło Po 10 min odcedzamy wodę na sicie Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle Miksujemy blenderem Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę…
WIĘCEJ >Ryba po grecku
Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…
WIĘCEJ >