Bażant z wolnowaru w grzybach
Bażant z wolnowaru w grzybach
Przygotowanie
- Bażanta kroimy ostrym nożem na pół
- Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy
- Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
- Wszystko mieszamy
- Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję low
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce “Dieta”.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na równie smaczną sałatkę z bażantem.
Autor
Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni
Lista składników
- Bażant tuszka (800 g)
- Cebula (105 g)
- Borowik (świeży) (100 g)
- Podgrzybek (świeży) (100 g)
- Rozmaryn (świeży) (8 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Deska, Nóż, Wolnowar