logo
Szukaj
open close

Bażant z wolnowaru w grzybach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2273ad11-3560-41d5-b996-f4042cbc9e3a-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bażant z wolnowaru w grzybach

Przygotowanie

  • Bażanta kroimy ostrym nożem na pół
  • Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy
  • Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru
  • Wszystko mieszamy
  • Włączamy wolnowar na 8 godz. na opcję low

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce “Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na równie smaczną sałatkę z bażantem.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bażant tuszka (800 g)
  • Cebula (105 g)
  • Borowik (świeży) (100 g)
  • Podgrzybek (świeży) (100 g)
  • Rozmaryn (świeży) (8 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Sałatka z gotowanym bażantem

Sałatę umyć, porwać palcami w mniejsze kawałki Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę Cebulę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy (…)

WIĘCEJ >