Boczek z dzika z kaszą i kapustą

Boczek z dzika z kaszą i kapustą
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru
- Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach
- Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz.
- Kaszę gotujemy ok. 15 minut
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy na patelni/rondlu tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2 min
- Dodajemy kaszę
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji w piktogramach.
Autor
Lista składników
- 1 kg boczku z dzika (może być wieprzowy)
- 1 marchew (60 g)
- 1 pietruszka (80 g)
- ⅓ selera w korzeniu (60 g)
- 1 szklanka białej kaszy gryczanej (200 g)
- ½ cebuli (50 g)
- 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
- 0,5 kg kapusty kiszonej
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Surówka z pekińskiej
Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy
WIĘCEJ >Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów
Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.
WIĘCEJ >Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty
Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy Ciasto się będzie lekko kleić, jeśli klei się za bardzo, dodać troszkę mąki…
WIĘCEJ >Jabłka nadziewane sarną i wątróbką z grillowaną cykorią
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Łopatkę kroimy w małe kawałki i mielimy w maszynce do mięsa Wątróbkę kroimy w kostkę centymetr na centymetr i dodajemy do zmielonego mięsa Dodajemy sól, pieprz i majeranek Mieszamy Jabłka…
WIĘCEJ >