logo
Szukaj
open close

Chlebek bananowy z daktylami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca6733b3f-3d0d-4253-a8f9-4d6fa8b9ad2c-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chlebek bananowy z daktylami

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180°C
  • Przesiewamy do miski mąkę
  • Dodajemy cynamon, sól i ewentualnie karob/kakao
  • Mieszamy łyżką do połączenia składników
  • Dodajemy pokrojone banany, rozpuszczony olej kokosowy, sok z limonki/cytryny, obrane i pokrojone jabłko, drobno posiekane daktyle
  • Wszystko dokładnie blendujemy
  • Jeśli masa jest zbyt gęsta i blendowanie jest utrudnione, można dodać trochę wody z daktyli, zwykłej wody lub mleka roślinnego
  • Masa powinna mieć konsystencję puree, nie wodnistą
  • Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy w piekarniku na około 40-50 minut 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (480 g)
  • Jabłko (180 g)
  • Daktyl (100 g)
  • Mąka kokosowa (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (80 g)
  • Mąka kasztanowa (55 g)
  • Karob (24 g)
  • Cynamon mielony (8 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Forma do pieczenia, Garnek, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Chlebek bananowy

Banany obieramy ze skórki i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy mus jabłkowy, pastę kokosową i mieszamy wszystko ręcznym mikserem. Do (…)

WIĘCEJ >

Chleb bananowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st.C Szykujemy blaszkę, wykładamy papierem do pieczenia Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sól i (…)

WIĘCEJ >