logo
Szukaj
open close

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6bdc8568-0fc3-42bc-92a5-d7fc9e63880d-5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Przygotowanie

  • Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce.
  • Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa.
  • Gotować przez 5 minut pod przykryciem.
  • Wywar schłodzić.
  • Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz.
  • Wszystko dokładnie mieszamy i zabielamy jogurtem kokosowym.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Kamila Lipowicz
Czas: do 15 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Liść buraka (boćwina) (280 g)
  • Jogurt kokosowy bez cukru (160 g)
  • Rzodkiewka (120 g)
  • Kalarepa (80 g)
  • Koper (świeży) (40 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Lodówka, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Chłodnik z botwinki, kalarepy, marchewki i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki, marchewkę i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować (…)

WIĘCEJ >