Chrupiąca przekąska

Chrupiąca przekąska
Przygotowanie
- Nasiona słonecznika blendujemy z mlekiem kokosowym i z solą (możemy użyć moździerza lub młynka do kawy)
- Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami np. marchewką i/lub selerem naciowym
Rady dietetyka
Każdy składnik przepisu dopasuj do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.
Uwagi
Możesz marchewki zamienić na dowolne, ulubione warzywa.
Autor
Lista składników
- 2 łyżki nasion słonecznika (30 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- 1 łyżka mleka kokosowego (10 ml)
- 2 marchewki (120 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka waldorf
Orzechy zalewamy zimną wodą na całą noc Rodzynki wrzucamy do kubeczka, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy talerzykiem Po 5 min odcedzamy rodzynki przez sitko Seler obieramy i kroimy w cienie „frytki” (jak mamy nożyk karbowany,…
WIĘCEJ >Krem szparagowy (wegański / wegetariański)
Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…
WIĘCEJ >Pączki bekonowe
Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.
WIĘCEJ >Flaki wołowe
Marchew, pietruszkę i seler obieramy Warzywa kroimy w słupki/zapałki lub kostkę Por przekrawamy i płuczemy każdą warstwę, żeby nie było piasku, kroimy w półksiężyce Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…
WIĘCEJ >