logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiąca przekąska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c08b0deba-ba10-4be0-9d23-1057dadc8113
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Chrupiąca przekąska

Przygotowanie

  • Nasiona słonecznika blendujemy z mlekiem kokosowym i z solą (możemy użyć moździerza lub młynka do kawy)
  • Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami np. marchewką i/lub selerem naciowym

Rady dietetyka

Każdy składnik przepisu dopasuj do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Możesz marchewki zamienić na dowolne, ulubione warzywa.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 łyżki nasion słonecznika (30 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 łyżka mleka kokosowego (10 ml)
  • 2 marchewki (120 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka waldorf

Orzechy zalewamy zimną wodą na całą noc Rodzynki wrzucamy do kubeczka, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy talerzykiem Po 5 min odcedzamy rodzynki przez sitko Seler obieramy i kroimy w cienie „frytki” (jak mamy nożyk karbowany,…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (wegański / wegetariański)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Pączki bekonowe

Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

WIĘCEJ >

Flaki wołowe

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Warzywa kroimy w słupki/zapałki lub kostkę Por przekrawamy i płuczemy każdą warstwę, żeby nie było piasku, kroimy w półksiężyce Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >