logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czekoladki herbaciane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4c71ac6f-938c-4de8-b136-237b4c155945-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czekoladki herbaciane

Przygotowanie

  • Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić.
  • Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań.
  • Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i odstawiamy do lodówki, aż masa będzie twarda.
  • Wyjmujemy pralinki z foremek.

Rady dietetyka

Z podanych ilości wychodzi około 30 czekoladek, a na jedną porcję przypada 5 sztuk.

Uwagi

Pastę kokosową możemy przygotować sami miksując malakserem wiórki kokosowe na ‘masło’. Jeżeli wiórki nie chcą się zmielić, należy dodawać po łyżce oleju kokosowego nierafinowanego aż masa przestanie stawiać opór.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g pasty kokosowej
  • 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha (5 g)
  • Opcjonalnie: słodziło (miód/ ksylitol/ erytrytol/ syrop daktylowy)

Potrzebny sprzęt

Foremka do kostek lodu, Garnek - mały, Lodówka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sorbet zakochanych

Banany obrać, pokroić w plasterki Włożyć do jakiegoś pudełka, które będzie miało proste dno, np. pudełko prostokątne lub małe litrowe wiaderko Wiśnie wydrylować i włożyć do innego pudełka z prostym dnem Owoce włożyć do zamrażarki…

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pieczarkami

Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Wrzucić cebulę…

WIĘCEJ >

Borówki

Borówki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Jogurtowe bułki orkiszowo-żytnie

Letnią wodę mieszamy z pokruszonymi drożdżami i łyżką mąki orkiszowej. Odstawiamy na 15 minut przykryte ściereczką lub siatką foliową. W tym czasie mieszamy obie mąki z solą i nasionami. Do wyrośniętych drożdży dodajemy jogurt i olej,…

WIĘCEJ >