Dip ziołowy
Dip ziołowy
Przygotowanie
- Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki
- Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy
- Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny
- Blendujemy na gładki dip
- Doprawiamy solą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Awokado (70 g)
- Sok z cytryny (bio) (45 ml)
- Koper (świeży) (24 g)
- Szczypiorek (20 g)
- Mięta (świeża) (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Blender, Deska, Nóż