Dorsz z surówką z marchewki

Dorsz z surówką z marchewki
Przygotowanie
- 2 marchewki kroimy w plasterki.
- Na patelni układamy plasterki marchewki, następnie filety z dorsza i podlewamy lekko osoloną wodą.
- Gotujemy 15 minut na małym ogniu.
- W tym samym czasie ucieramy pozostałe marchewki na drobnej tarce i dodajemy sok z cytryny oraz szczyptę pieprzu i soli, mieszamy.
- Podajemy z dorszem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
- Marchew (135 g)
- Cytryna (40 g)
- Woda (20 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn