logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dżem z dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c56dc70b9-2cfd-4083-93b1-2c450b94b99c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dżem z dyni

Przygotowanie

  • Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę
  • Jabłka obrać, pokroić w kostkę
  • Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody
  • Dodajemy cynamon
  • Gotujemy na małym ogniu przez 30 min (pilnujemy-mieszamy)
  • Miksujemy blenderem
  • Wyłączamy palnik 

Rady dietetyka

Dżem domowej roboty nie zawiera dodatkowej ilości cukru (jedynie te naturalnie znajdujące się w owocach).

Uwagi

Dżem możesz dodawać do ulubionych placuszków, naleśników, a także puddingów.

Autor

Ajwendieta
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 0,5 kg dyni Hokkaido
  • 500 g jabłek
  • 1 łyżeczka cynamonu (5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa (wegańska / wegetariańska)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Zupa z owocami morza

Cebulę, czosnek obrać i pokroić W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem Dodać owoce morza (mogą być zamrożone) Poddusić 5 min Dodać pomidory Paprykę pokroić w kostkę i dodać do garnka Zalać rosołem…

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >