logo
Szukaj
open close

Golonka z dzika w kapuście duszonej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfebc1cef-cf22-459f-9d8d-20b948398f4a-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Golonka z dzika w kapuście duszonej

Przygotowanie

  • Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce
  • Boczek kroimy w drobną kostkę
  • Golonki solimy, pieprzmy
  • Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i zielem i kładziemy na dnie wolnowaru
  • Na kapustę kładziemy golonki
  • Przykrywamy pokrywką
  • Nastawiamy wolnowar na opcję „low” na 8 godz. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Do tego przepisu możesz dodać ulubione warzywa lub surówkę.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Dziczyzna goleń (350 g)
  • Kapusta kiszona (250 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
  • Cebula (50 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru (…)

WIĘCEJ >