Golonka z dzika w kapuście duszonej
Golonka z dzika w kapuście duszonej
Przygotowanie
- Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce
- Boczek kroimy w drobną kostkę
- Golonki solimy, pieprzmy
- Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i zielem i kładziemy na dnie wolnowaru
- Na kapustę kładziemy golonki
- Przykrywamy pokrywką
- Nastawiamy wolnowar na opcję „low” na 8 godz.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Do tego przepisu możesz dodać ulubione warzywa lub surówkę.
Autor
Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni
Lista składników
- Dziczyzna goleń (350 g)
- Kapusta kiszona (250 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
- Cebula (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Liść laurowy (2 g)
- Ziele angielskie – ziarno (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Deska, Nóż, Wolnowar