logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Golonka z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c66730977-4b85-4ca9-9448-86ce90c9cf2e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Golonka z wolnowaru

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy
  • Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę
  • Cebulę kroimy w półksiężyce
  • Golonki wkładamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy warzywa
  • Dodajemy liście i ziele
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody
  • Mieszamy
  • Wstawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
  • Po 5 godzinach możemy podnieść pokrywkę i obrócić golonki (ale później już nie otwieramy!)

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw ziela angielskiego oraz pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Możesz również przyrządzić golonkę w duszonej kapuście (podpięty, powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 średnie golonki (ok. 1000 g)
  • 1 marchew (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 plaster selera w korzeniu (60 g)
  • 2 liście laurowe (2 g)
  • 4 owoce ziela angielskiego (4 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z boczniakami

Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…

WIĘCEJ >

Medalion z polędwiczki wieprzowej na ryżu z warzywami i duszoną marchewką z estragonem

Polędwiczkę kroimy na 3 części, lekko rozbijamy, żeby nadać kształt medalionu Solimy i pieprzymy Ryż gotujemy w wrzącej, osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy na sitku Marchewkę obieramy, pół jednej marchewki kroimy w kostkę, resztę…

WIĘCEJ >

Bitki wołowe z pure z batata

Mięso wołowe myjemy i kroimy na plastry grubości około 1-1,5 cm Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony Zalewamy wodą, tak, aby tylko przykryła mięso Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami

Sałatę drzemy palcami Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie Na górze układamy plastry szynki Polewamy sosem kolendrowym Posypujemy skwarkami

WIĘCEJ >