Grillowana pierś z kaczki z szparagami
Grillowana pierś z kaczki z szparagami
Przygotowanie
- Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie przez 8 min
- Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę
- Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową)
- Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół
- Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu
- Przełożyć mięso na deskę i niech sobie poleży i odpocznie
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce “Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z kaczki.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni
Lista składników
- Szparag (190 g)
- Kaczka pierś (185 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Deska, Garnek, Nóż, Patelnia grillowa, Sitko