Jabłka zapiekane z cynamonem
Jabłka zapiekane z cynamonem
Przygotowanie
- Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm
- Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami
- Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem
- Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 2
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Jabłko (720 g)
- Cynamon mielony (4 g)
Potrzebny sprzęt
Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik