Jesienna surówka

Jesienna surówka
Przygotowanie
- Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki).
- Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa.
- Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia surówek.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Pietruszka korzeń (240 g)
- Seler korzeń (85 g)
- Sok z cytryny (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Orzech włoski (30 g)
- Imbir (świeży) (10 g)
- Cynamon mielony (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Szatkownica, Tarka do jarzyn