logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jesienna surówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2af06dae-bedc-430b-9341-e76793f16186
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jesienna surówka

Przygotowanie

  • Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki).
  • Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa.
  • Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Zainspiruj się równie smacznymi propozycjami surówek, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ dużego selera korzeniowego (85 g)
  • 3 pietruszki (240 g)
  • 10 g świeżego imbiru
  • 1 garść orzechów włoskich (30 g)
  • 1 łyżka cynamonu (8 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sok z 1 cytryny (80 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Tarka do jarzyn
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >

Prosta sałatka

Pomidorki kroimy w połówki i układamy na sałacie z oliwkami Warzywa polewamy octem i oliwą, a następnie posypujemy oregano

WIĘCEJ >