logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Keto kulki kolorowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cea62f07e-6f82-43df-b18b-096a5d19b0d8-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Keto kulki kolorowe

Przygotowanie

  • Daktyle wkładamy do kubeczka i zalewamy wrzątkiem, żeby je przykryło
  • Po 10 min odcedzamy wodę na sicie
  • Bierzemy miskę, wlewamy do niej mleko kokosowe, dodajemy tłuszcz i daktyle
  • Miksujemy blenderem
  • Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę
  • Dodajemy wiórki kokosowe
  • Bieszamy
  • bierzemy w dłoń tyle masy żeby powstała kulka mniejsza niż piłeczka pingpongowa
  • W środek masy wkładamy malinę lub jeżynę i zamykamy kulkę
  • Gotowe kulki wkładamy na chwilę do zamrażarki
  • W tym czasie trzemy czekoladę na tarce
  • Wyjmujemy kulki i część z nich obtaczamy w czekoladzie 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do Twojej aktualnej diety – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Jeśli kulki mają być keto. to nie dodajemy daktyli, malin, jeżyn i czekolady.

Autor

Ajwendieta
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 4 łyżki oleju kokosowego (100 g)
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 56 jeżyn (40 g)
  • 56 malin (40 g)
  • ¼ tabliczki gorzkiej czekolady (25 g) 

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Sitko, Tarka do jarzyn
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…

WIĘCEJ >

Serek topiony z płatków owsianych

Płatki zalewamy szklanką letniej wody i odstawiamy na 15 minut. Cebulę kroimy na mniejsza kawałki. Przygotowujemy foremki – mogą to być plastikowe opakowania po innych produktach albo miseczki, filiżanki, które przelewamy zimną wodą lub suche…

WIĘCEJ >

Krem brokułowy (wegański / wegetariański)

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >