logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowy dorsz

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c209d0cc8-e275-450c-b2ba-b4bd204e4891
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kokosowy dorsz

Przygotowanie

  • Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem
  • Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy
  • Masę odstawiamy na około 10 minut
  • Na patelni rozgrzewamy masło
  • Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni
  • Smażymy rybę z dwóch stron po kilka minut
  • W tym czasie obieramy pietruszkę
  • Używając obieraczki robimy z pietruszki „warzywne tagliatelle’’ (obieramy pietruszkę na ile to możliwe, tworząc warzywne paski)
  • Makaron pietruszkowy kładziemy obok ryby i przez chwilę smażymy razem z dorszem
  • Gdy panierka jest zarumieniona – możemy podawać

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Przygotuje inne, nasze propozycje podania dorsza z dodatkami – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 porcja filetu z dorsza (ok. 180 g)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych (18 g)
  • 1 jajo kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 2 łyżka masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Patelnia
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukiniowe spaghetti z sosem z dyni i boczkiem

Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy w rondelku na niewielkim ogniu Do oddzielnego rondelka wydrążamy miąższ z dyni, blendujemy na jednolitą masę, a następnie doprawiamy solą, tymiankiem i kurkumą do smaku. Tak powstałą masę przelewamy do…

WIĘCEJ >

Kurczak na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach z grillowanymi warzywami

Umyć rzodkiew i rzodkiewki i pokroić w plastry Cukinię pokroić w plastry Pomidora pokroić w cząstki Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz Wrzucić cukinię, białą rzodkiew i brukselkę Lekko posolić i popieprzyć Zasmażać po 3 minuty…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz w sosie szpinakowym

Dorsza dzielimy na pół Kładziemy w naczyniu żaroodpornym, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy łyżkę tłuszczu Przykrywamy pokrywką, wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 St.C na 15 min Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W…

WIĘCEJ >