Kurkuma latte
Kurkuma latte
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę.
- Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Woda (125 ml)
- Mleko kokosowe (115 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Daktyl (5 g)
- Cynamon mielony (2 g)
- Kurkuma (świeża) (1 g)
Potrzebny sprzęt
Blender kielichowy, Rondel