logo
Szukaj
open close

Makaron w stylu śródziemnomorskim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c48d31c89-046c-4d2f-b172-67b101747a4f-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron w stylu śródziemnomorskim

Przygotowanie

  • Pomidorki kroimy na połówki, a boczek w kostkę
  • Na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz z boczku, po chwili dodajemy opłukany pod ciepłą wodą makaron konjac oraz przyprawy
  • Na koniec na patelnię wrzucamy pomidorki, wszystko razem mieszamy
  • Podajemy polane oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makaron Konjac (200 g)
  • Pomidor koktajlowy (160 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Cząber suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Makaron “pizzowy”

Cukinię obieramy, a następnie “kroimy” obieraczką, tak aby powstały wstążki Szynkę kroimy w paski (lub kostkę) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu W tym czasie kroimy cukinię w plastry, a mięso w kostkę Na oliwie podsmażamy (…)

WIĘCEJ >

Makaron z warzywami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu Mięso kroimy w paski i podsmażamy na maśle Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i (…)

WIĘCEJ >