Makaron w stylu śródziemnomorskim
Makaron w stylu śródziemnomorskim
Przygotowanie
- Pomidorki kroimy na połówki, a boczek w kostkę
- Na rozgrzanej patelni wytapiamy tłuszcz z boczku, po chwili dodajemy opłukany pod ciepłą wodą makaron konjac oraz przyprawy
- Na koniec na patelnię wrzucamy pomidorki, wszystko razem mieszamy
- Podajemy polane oliwą z oliwek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Makaron Konjac (200 g)
- Pomidor koktajlowy (160 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Cząber suszony (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Sitko