logo
Szukaj
open close

Makaron z batatów z sosem brokułowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8bd49054-7b11-4e2d-aa2a-74acccc1bb07-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron z batatów z sosem brokułowym

Przygotowanie

  • Brokuł i pietruszkę ugotować do miękkości. Zblendować z mlekiem kokosowym.
  • Gotować na małym ogniu przez kilka minut. Dodać drobno starty imbir, chrzan i rozgnieciony z solą czosnek. Można dosolić do smaku.
  • Makaron zalać gorącą (80 stopni) wodą i odstawić na 15 minut. W osobnym garnku zagotować wodę z łyżką soli, wrzucić makaron. Powinno się go gotować dosłownie 1-2 minuty.
  • Makaron wymieszać z sosem i oliwą, spróbować, czy nie wymaga dosolenia
  • Można posypać posiekaną natką pietruszki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makaron z batatów (350 g)
  • Brokuł (100 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Chrzan tarty (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Imbir korzeń (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Garnek - mały, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry Następnie usuwamy z pomidorów nasiona Bakłażany dokładnie myjemy i kroimy w plastry o (…)

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany z jajkami i szczawiem

Cytrynę kroimy na pół i wyciskamy z niej sok Filet dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie wkładamy do blendera Do (…)

WIĘCEJ >

Smażona kapusta pekińska z kurczakiem

Mięso kroimy w wąskie paski i wkładamy do miski Dodajemy sos sojowy i połowę tłuszczu, dokładnie mieszamy i odkładamy na (…)

WIĘCEJ >

Ziemniaki zapiekane ze szpinakiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy i osuszamy Następnie kładziemy ziemniaki (…)

WIĘCEJ >

Koreczki z ogórka

Ogórka dokładnie myjemy i osuszamy Następnie odkrawamy z ogórka końcówki, obieramy go co drugi pasek i kroimy w plastry o (…)

WIĘCEJ >

Pieczone pomidory

Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w ćwiartki lub na pół Piekarnik nagrzewamy do temp. 90 st. C Blachę wykładamy papierem (…)

WIĘCEJ >

Tarty z pomidorami

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm (nasiona usuwamy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Zielony groszek z krewetkami

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Następnie układamy krewetki w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze (…)

WIĘCEJ >

Sałatka rybna z ogórkiem

Ogórka obieramy i kroimy w pół plastry Jabłka dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na pół i wydrążamy gniazda (…)

WIĘCEJ >

Pomidory nadziewane sorbetem

Pomidory dokładnie myjemy i osuszamy Następnie z każdego pomidora odkrawamy “czapeczkę”, czyli wierzch od strony szypułki (nie wyrzucamy) Miąższ z (…)

WIĘCEJ >