Minestrone

Minestrone
Przygotowanie
- Boczek kroimy w kostkę
- Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę
- Paprykę przekrawamy na pół, wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki
- Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy boczek, zasmażamy 2 min
- Dodajemy cebulę i czosnek
- Zasmażamy 2 min
- Dodajemy przecier / koncentrat pomidorowy
- Zasmażamy 2 min
- Dodajemy paprykę, marchew i pietruszkę
- Zalewamy rosołem
- Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki w tym przepisie odpowiadają Twojej aktualnej diecie i towarzyszących nietolerancjom – więcej informacji znajduje się powyżej w piktogramach.
Autor
Lista składników
- 5 plastrów wędzonego boczku (50 g)
- ½ cebuli (50 g)
- 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
- ½ papryki czerwonej (115 g)
- ½ marchewki (30 g)
- ½ pietruszki (40 g)
- 2 łyżki przecieru/koncentratu pomidorowego (50 ml)
- 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
- 1 łyżka smalcu, masła klarowanego Ghee lub łoju wołowego (15 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Tarta kokosowa z musem śliwkowym
Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym ogniu Miksujemy blenderem (ostrożnie żeby się nie popryskać gorącym tłuszczem) Do zmiksowanej masy dodajemy wiórki…
WIĘCEJ >Kurkuma latte
Wszystkie składniki wrzucamy do wysokoobrotowego blendera i blendujemy na najwyższych obrotach przez minutę. Podgrzewamy napój w rondelku przez około 8 minut i przelewamy do kubka.
WIĘCEJ >Nogi kaczki w pomarańczach z wolnowaru
Nogi solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry Dodajemy do wolnowaru Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki Dodajemy pomarańcze do wolnowaru Mieszamy i ustawiamy wolnowar na…
WIĘCEJ >