Mizeria paleo

Mizeria paleo
Przygotowanie
- Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki.
- Posypujemy ogórka solą i imbirem.
- Dodajemy śmietankę i koperek .
- Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Autor
Lista składników
- 1 świeży zielony ogórek (190 g)
- 2 gałązki posiekanego koperku (4 g)
- 5 łyżek śmietanki kokosowej (75 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką
Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godziny Wyjmujemy mięso i warzywa żeby…
WIĘCEJ >Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę szatkujemy nożem lub na specjalnej tarce. Poszatkowaną wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 3-5 minut od ponownego wrzenia. Następnie odsączamy, polewamy częścią soku z cytryny i odstawiamy. Cebulę i jabłko kroimy w małą…
WIĘCEJ >Frytki z marchewki
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na frytki. Dodajemy przyprawy. Warzywa smażymy aż zmiękną.
WIĘCEJ >Kluski śląskie z okrasą
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie (około 25 min) Odcedzamy z wody Mielimy gorące ziemniaki w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitku Dodajemy mąkę ziemniaczaną, trochę soli i jajka Wyrabiamy rękami…
WIĘCEJ >