logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owoce morza ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c555852f1-5dc5-4bb8-8217-6dd982b25ae0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owoce morza ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
  • Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i drobno posiekany imbir. Smażyć 2 minuty.
  • Dodać obraną i pokrojoną w plastry marchewkę i pokrojoną w słupki cukinię.
  • Rozprowadzić mleko kokosowe z odrobiną wody.
  • Gdy sos zacznie bulgotać, dorzuć rozmrożone owoce morza.
  • Gotować na dużym ogniu, aż sos zredukuje się o połowę. Po zdjęciu z ognia dodać liście szpinaku i wymieszać. Podawać ze świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego.

Uwagi

Opcjonalnie możemy dodać mleko kokosowe.

Autor

Ajwendieta
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 150 g kalmarów
  • 150 g krewetek
  • 1 duża marchew (60 g)
  • 1 garść świeżego szpinaku (20 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 plaster imbiru (1 g)
  • 1 cukinia (300 g)
  • 50 g smalcu gęsiego
  • 1-2 gałązki szczypiorku do posypania (4 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia - duża
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…

WIĘCEJ >

Grasica cielęca z kurkami i młodymi ziemniakami i sałatką

Grasica z kurkami: Przygotowujemy garnek do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do…

WIĘCEJ >