logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1c499a9-9c4c-4d3f-a67f-70e5965c6e7e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

Przygotowanie

  • Czekoladę połamać i wrzucić do garnka
  • Dodać mleko kokosowe i olej
  • Na małym ogniu podgrzać aż się rozpuści NIE WOLNO zagotować
  • Banana kroimy w plastry
  • Gruszkę kroimy w kostkę
  • Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy i usuwamy okrągły twardy środek, kroimy w kawałki wielkości krążków banana
  • Bierzemy patyczek od szaszłyka i po kolei nakłuwamy każdy rodzaj owocu i kładziemy na talerz
  • Gdy czekolada lekko ostygnie, zacznie gęstnieć, polewamy czekoladą szaszłyk owocowy i wkładamy do lodówki na 2 godz.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by przeanalizować przepis pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz towarzyszących nietolerancji – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Do przyrządzenia szaszłyków można użyć dowolnego rodzaju owoców.

Autor

Ajwendieta
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 0
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 plaster świeżego obranego ananasa (80 g)
  • ½ banana (60 g)
  • 8 kulek winogrona (ok. 70 g)
  • ¼ gruszki (ok. 35 g)
  • ¼ tabliczki gorzkiej czekolady min. 70% (25 g)
  • 2 łyżki mleka kokosowego (20 ml)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Nóż, Patyczki do szaszłyków
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

Na patelni rozgrzać tłuszcz Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 – 4 min Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min Buraki…

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym (wegetariański)

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut Wlać pomidorki z…

WIĘCEJ >