logo
Szukaj
open close

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1c499a9-9c4c-4d3f-a67f-70e5965c6e7e-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

Przygotowanie

  • Czekoladę połamać i wrzucić do garnka
  • Dodać mleko kokosowe i olej
  • Na małym ogniu podgrzać aż się rozpuści NIE WOLNO zagotować
  • Banana kroimy w plastry
  • Gruszkę kroimy w kostkę
  • Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy i usuwamy okrągły twardy środek, kroimy w kawałki wielkości krążków banana
  • Bierzemy patyczek od szaszłyka i po kolei nakłuwamy każdy rodzaj owocu i kładziemy na talerz
  • Gdy czekolada lekko ostygnie, zacznie gęstnieć, polewamy czekoladą szaszłyk owocowy i wkładamy do lodówki na 2 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ananas (80 g)
  • Winogrono białe (70 g)
  • Banan (60 g)
  • Gruszka (35 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (25 g)
  • Mleko kokosowe (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Nóż, Patyczki do szaszłyków, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry Następnie usuwamy z pomidorów nasiona Bakłażany dokładnie myjemy i kroimy w plastry o (…)

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany z jajkami i szczawiem

Cytrynę kroimy na pół i wyciskamy z niej sok Filet dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie wkładamy do blendera Do (…)

WIĘCEJ >

Smażona kapusta pekińska z kurczakiem

Mięso kroimy w wąskie paski i wkładamy do miski Dodajemy sos sojowy i połowę tłuszczu, dokładnie mieszamy i odkładamy na (…)

WIĘCEJ >

Ziemniaki zapiekane ze szpinakiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy i osuszamy Następnie kładziemy ziemniaki (…)

WIĘCEJ >

Koreczki z ogórka

Ogórka dokładnie myjemy i osuszamy Następnie odkrawamy z ogórka końcówki, obieramy go co drugi pasek i kroimy w plastry o (…)

WIĘCEJ >

Pieczone pomidory

Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w ćwiartki lub na pół Piekarnik nagrzewamy do temp. 90 st. C Blachę wykładamy papierem (…)

WIĘCEJ >

Tarty z pomidorami

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm (nasiona usuwamy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Zielony groszek z krewetkami

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Następnie układamy krewetki w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze (…)

WIĘCEJ >

Sałatka rybna z ogórkiem

Ogórka obieramy i kroimy w pół plastry Jabłka dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na pół i wydrążamy gniazda (…)

WIĘCEJ >

Pomidory nadziewane sorbetem

Pomidory dokładnie myjemy i osuszamy Następnie z każdego pomidora odkrawamy “czapeczkę”, czyli wierzch od strony szypułki (nie wyrzucamy) Miąższ z (…)

WIĘCEJ >