Paprykowa karkówka
Paprykowa karkówka
Przygotowanie
- Papryki kroimy na pół i układamy na rozgrzanej patelni grillowej
- Obok kładziemy mięso
- Dodajemy masło
- Smażymy przez 10 minut, co jakiś czas obracając
- Dodajemy oliwki i solimy
- Smażymy jeszcze przez kilka minut
- Podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Wieprzowina karkówka (180 g)
- Oliwki zielone (45 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Deska, Nóż, Patelnia grillowa