logo
Szukaj
open close

Paprykowa karkówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1d9e0d6f-3dd9-4c1a-865d-0d6172eb2be6-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Paprykowa karkówka

Przygotowanie

  • Papryki kroimy na pół i układamy na rozgrzanej patelni grillowej
  • Obok kładziemy mięso
  • Dodajemy masło
  • Smażymy przez 10 minut, co jakiś czas obracając
  • Dodajemy oliwki i solimy
  • Smażymy jeszcze przez kilka minut
  • Podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia karkówki.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Wieprzowina karkówka (180 g)
  • Oliwki zielone (45 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Kokosowa karkówka z warzywami

Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli Wstawiamy do lodówki (…)

WIĘCEJ >

Karkówka z suszonymi pomidorami

Karkówkę układamy z przyprawami w misie wolnowaru Dodajemy wody Pomidory suszone namaczamy we wrzątku i kroimy na małe kawałki Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Karkówka smażona z pietruszką i chili

Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę (…)

WIĘCEJ >

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i (…)

WIĘCEJ >