logo
Szukaj
open close

Pasta brokułowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta brokułowa

Przygotowanie

  • Gotujemy i odcedzamy brokuł
  • Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem
  • Dolewamy oliwy i mieszamy
  • Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, aby zainspirować się innymi przepisami na przygotowanie pasty brokułowej oraz domowego chleba gryczanego na zakwasie.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (240 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Wiórki kokosowe (18 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można (…)

WIĘCEJ >