Pasta brokułowa
Pasta brokułowa
Przygotowanie
- Gotujemy i odcedzamy brokuł
- Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem
- Dolewamy oliwy i mieszamy
- Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, aby zainspirować się innymi przepisami na przygotowanie pasty brokułowej oraz domowego chleba gryczanego na zakwasie.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Brokuł (240 g)
- Cytryna (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Wiórki kokosowe (18 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Sitko