logo
Szukaj
open close

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz19-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Przygotowanie

  • Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować
  • Dodajemy łososia
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Miksujemy na gładką masę
  • Ogórka obieramy obieraczką ze skórki
  • Obieraczką tniemy wstążki z ogórka
  • Rozkładamy kilka wstążek ogórka na desce
  • Ogórka należy kłaść tak, żeby każdy następny plaster nachodził na następny
  • Nakładamy porcję pasty
  • Wawijamy w rulon
  • Na talerzu rozkładamy buraczki marynowane i na nich kładziemy rulony w ogórka

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy spożywać pieprzu czarnego. Dopasuj składniki przepisu do swojego sposobu żywienia. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce “Dieta”.

Uwagi

Pastę można podać również z pieczywem gryczanym (najlepiej domowym na zakwasie) – przepis podpięty powyżej.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ogórek długi (180 g)
  • Łosoś wędzony (150 g)
  • Awokado (140 g)
  • Burak marynowany (70 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >