logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd3ae17ba-bef6-4b3f-a8fc-6ffe04280ec7-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Przygotowanie

  • Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony.
  • Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku.
  • Czekamy, aż przestygnie i wrzucamy do kielicha blendera.
  • Dodajemy do blendera ugotowane piersi z kurczaka, marchew, pietruszkę, seler, sól, tymianek i miksujemy wszystko na gładką masę.
  • Posypać kiełkami brokuła.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Pasztet można przechowywać w lodówce do trzech dni. Propozycja podania: z kiełkami brokułu, słupkami surowej marchwi, ogórkiem kiszonym i jabłkami.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wątróbka drobiowa (ok. 300 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 2 małe ugotowane piersi kurczaka (400 g)
  • 1 ugotowana marchewka (60 g)
  • 1 ugotowana pietruszka (80 g)
  • ⅓ ugotowanego selera (ok. 60 g)
  • 1 lub 2 łyżki rosołu (30 ml)
  • ½ łyżeczki soli (3 g)
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku (ok. 1 g)
  • 1 garść kiełków brokuła (8 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Amok – danie Kambodżanskie

Na rozgrzany w garnku tłuszcz dajemy przyprawy, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonych przypraw wlewamy mleko kokosowe, miód i chwilę gotujemy. Do zagotowanego mleka wrzucamy małe kawałki oczyszczonej ryby. Gotujemy całość około pół godziny….

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >

Paleo schabowy w panierce bez jajka

Schab płuczemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1 cm i tłuczemy każdy plaster cienko przez folię spożywczą. Na tym etapie odkładamy dwa kotlety (około 80 g mięsa)…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >