logo
Szukaj
open close

Pasztet z wiśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz15-2-9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pasztet z wiśniami

Przygotowanie

  • Obieramy warzywa i wkładamy do garnka
  • Dodajemy mięso
  • Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie
  • Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy na małym ogniu przez 2 godz.
  • Wyjmujemy mięso i warzywa do przestudzenia
  • Mielimy mięso na zmianę z warzywami
  • Dodajemy wiśnie, mąkę kokosową i mieszamy
  • Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem
  • Wykładamy blaszkę papierem
  • Nakładamy farsz mięsny
  • Pieczemy godzinę w 180 st. C

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego oraz ziela angielskiego.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje na przygotowanie pasztetu oraz przepis na domowy chleb gryczany.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 10
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina łopatka (1200 g)
  • Marchew (135 g)
  • Wiśnia (świeża) (125 g)
  • Cebula (105 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (80 g)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka - keksówka, Garnek, Maszynka do mielenia mięsa, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną (…)

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami i chleb gryczany

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce (…)

WIĘCEJ >

Pasztet z dziczyzny z grzybami

Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół (…)

WIĘCEJ >