logo
Szukaj
open close

Pierś z kaczki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfe128360-ea34-46b7-8f0d-b6e9652edede-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś z kaczki

Przygotowanie

  • Piersi z kaczki myjemy i posypujemy oregano
  • Gotujemy na parze około 30 minut lub pieczemy w piekarniku 30 minut w 180 stopniach
  • Podajemy z pokrojonym w kostkę i skropionym cytryną awokado i szpinakiem z kiełkami jarmużu
  • Całość polewamy tłuszczem i doprawiamy szczyptą soli

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z kaczką.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kaczka pierś (370 g)
  • Awokado (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Szpinak (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (20 ml)
  • Kiełki jarmużu (15 g)
  • Sól himalajska (2.5 g)
  • Oregano suszone (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Pieczona pierś z kaczki z jabłkami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C (z funkcją grzania góra-dół) Skórę piersi kaczki lekko nacinamy pod skosem w dwie (…)

WIĘCEJ >

Pierś z kaczki w sosie cytrynowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu (…)

WIĘCEJ >

Pieczona pierś z kaczki z żurawiną

Włączyć piekarnik: grzanie z góry i dołu, 200 st. C. Skórę na piersiach kaczki lekko naciąć pod skosem w 2 (…)

WIĘCEJ >

Pierś kaczki duszona w gruszkach z brukselką i marchewką na masełku

Pierś kaczą kładziemy na desce skórą do góry i nacinamy nożem skórę w kratkę Solimy i pieprzymy mięso z obu (…)

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z kaczki z szparagami

Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie przez 8 min Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę (…)

WIĘCEJ >