Pierś z kurczaka lub indyka po włosku
Pierś z kurczaka lub indyka po włosku
Przygotowanie
- Mięso myjemy i kroimy w paski szerokości 1-1,5 cm.
- Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.
- W garnku podsmażamy mięso, dodajemy cebulę i czosnek.
- Dodajemy pomidory, pokrojone na pół lub całe oliwki i przyprawy.
- Dusimy do uzyskania gęstej, ale płynnej konsystencji (jak gulasz).
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Pomidor w puszce (800 g)
- Kurczak pierś (200 g)
- Cebula (50 g)
- Pomidor suszony (40 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Oliwki czarne (25 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Bazylia suszona (1 g)
- Oregano suszone (1 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku