logo
Szukaj
open close

Pizzerinka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c41ab7f7d-51c3-4d75-98dd-4c9096c9ff88-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pizzerinka

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm
  • Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia
  • Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą
  • Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone w plasterki
  • Wierzch posypujemy serem
  • Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C przez około 25-30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na bezglutenową gryczaną pizzę.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalarepa (300 g)
  • Ser Mozzarella (100 g)
  • Sałata rzymska (70 g)
  • Pieczarka (świeża) (60 g)
  • Kiełbasa chorizo (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Bezglutenowa gryczana pizza

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać (…)

WIĘCEJ >