Pizzerinka
Pizzerinka
Przygotowanie
- Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm
- Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia
- Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą
- Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone w plasterki
- Wierzch posypujemy serem
- Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C przez około 25-30 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na bezglutenową gryczaną pizzę.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Kalarepa (300 g)
- Ser Mozzarella (100 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Pieczarka (świeża) (60 g)
- Kiełbasa chorizo (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik