logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pizzerinka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c41ab7f7d-51c3-4d75-98dd-4c9096c9ff88
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pizzerinka

Przygotowanie

  • Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm
  • Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia
  • Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą
  • Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone w plasterki
  • Wierzch posypujemy serem
  • Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C przez około 25-30 minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Wypróbuj także nasz przepis na bezglutenową pizzę na spodzie z mąki gryczanej (powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalarepa (300 g)
  • 3 pieczarki (60 g)
  • 1 kula sera mozzarella (100 g)
  • 20 g kiełbasy chorizo
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • 2 liście sałaty rzymskiej (70 g)
  • 2 łyżki pestek dyni (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Puree z batata

Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w małym garnuszku tłuszcz Smażymy cebulę przez 2 min Dodajemy ugotowane bataty Miksujemy…

WIĘCEJ >

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >

Surówka z selera korzeniowego z ananasem

Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dość drobnych oczkach. Ananasa kroimy w kosteczkę lub w cienkie słupki. Selera mieszamy z ananasem, dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy.

WIĘCEJ >