logo
Szukaj
open close

Praliny kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb9cde6b7-c8cf-4d05-8084-8a78c5b96be7-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Praliny kokosowe

Przygotowanie

  • Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić.
  • Masę przelwamy do kilku szklanek, do każdej dodając inny składnik, w zależności od smaku/ koloru jaki chcemy uzyskać (masę możemy próbować w formie rozpuszczonej tak, aby smak nam odpowiadał).
  • Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i odstawiamy do lodówki aż masa będzie twarda.
  • Wyjmujemy pralinki z foremek.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pasta kokosowa (200 g)
  • Kakao w proszku (20 g)
  • Orzech włoski (15 g)
  • Wiórki kokosowe (12 g)
  • Cynamon mielony (4 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka do kostek lodu, Garnek, Lodówka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Czekoladki herbaciane

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli (…)

WIĘCEJ >

Praliny daktylowe

Czekoladę łamiemy na kawałki Wrzucamy do czystego suchego garnka Dolewamy mleka kokosowego Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, (…)

WIĘCEJ >