Praliny kokosowe
Praliny kokosowe
Przygotowanie
- Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić.
- Masę przelwamy do kilku szklanek, do każdej dodając inny składnik, w zależności od smaku/ koloru jaki chcemy uzyskać (masę możemy próbować w formie rozpuszczonej tak, aby smak nam odpowiadał).
- Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i odstawiamy do lodówki aż masa będzie twarda.
- Wyjmujemy pralinki z foremek.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 10
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Pasta kokosowa (200 g)
- Kakao w proszku (20 g)
- Orzech włoski (15 g)
- Wiórki kokosowe (12 g)
- Cynamon mielony (4 g)
Potrzebny sprzęt
Foremka do kostek lodu, Garnek, Lodówka