logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pudding z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz25-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pudding z owocami

Przygotowanie

  • Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6 st. C
  • Do ciepłego mleka dodajemy miód, wyciskamy sok z 1/2 cytryny i mieszamy
  • Dodajemy nasiona chia, mieszamy i zostawiamy na 30 min
  • Mleko z chia mieszamy i przekładamy po równo do 4 szklanek
  • Wkładamy do lodówki na 8 godz.
  • Po tym czasie wyjmujemy z lodówki
  • Obieramy pomarańcze i dzielimy na cząstki
  • Granat przekrawamy i wyjmujemy pestki (najprościej położyć na dłoni przeciętym w dół i z góry uderzać np. drewnianą łyżką, pestki granatu same wypadną
  • Dekorujemy puddingi owocami

Rady dietetyka

Wierzch puddingu można udekorować orzechami, migdałami oraz wiórkami kokosowymi.

Pudding można przyrządzić dzień wcześniej na noc, by następnego dnia móc zjeść go od razu.

Uwagi

Propozycje polecanych przez nas puddingów z nasionami chia znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. Sprawdź, czy składniki odpowiadają Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia.

Autor

Ajwendieta
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 1 czubata łyżeczka nasion chia (ok. 4 g)
  • 1 płaska łyżeczka miodu (12 g)
  • ¼ cytryny (20 g)
  • ½ pomarańczy (120 g)
  • ½ granatu (ok. 50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Lodówka, Pucharki do deserów
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Udka drobiowe gotowane

Udka myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy na średnim ogniu do wrzenia i zmniejszamy temperaturę gotowania, tak, aby wywar delikatnie bulgotał Mięso gotujemy minimum 2-3 godziny Po tym czasie wyciągamy mięso z wody i oddzielamy od…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…

WIĘCEJ >

Żeberka

Kroimy cebulę i umieszczamy na dnie garnka (duży garnek, co najmniej 6 litrów). Na cebuli układamy żebra, posypujemy pokrojonym czosnkiem, solimy. Wlewamy wodę lub bulion równomiernie, aby przykryły żeberka. Przykrywamy i dusimy na bardzo małym…

WIĘCEJ >

Pasta musztardowa z białej fasoli

Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

WIĘCEJ >