Pulpeciki w rosole
Pulpeciki w rosole
Przygotowanie
- Mięso solimy, i dodajemy posiekaną pietruszkę.
- Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki.
- Gotujemy je przez ok 15 minut na małym ogniu .
- Podajemy w sałacie, w rosole lub z buraczkami na ciepło.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Bulion mięsny (400 ml)
- Wołowina mięso mielone (200 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż