Sałata z truskawkami i camembertem

Sałata z truskawkami i camembertem
Przygotowanie
- Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu
- Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki
- Pomidorki pokroić na połówki
- Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej
- Dodać pomidorki
- Dodać truskawki
- Dodać camembert
- Polać sosem miodowym
Rady dietetyka
W przepisie możesz użyć ulubione owoce. Wówczas przepis pozostanie taki sam.
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje na przyrządzenie różnego rodzaju sosów vinaigrette.
Autor
Lista składników
- 4 liście sałaty rzymskiej (140 g)
- 1 camembert (120 g)
- 1 garść truskawek (70 g)
- 4 pomidorki koktajlowe (80 g)
- 1 garść rukoli (20 g)
- 4 łyżki sosu vinaigrette miodowego (40 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Siekany rumsztyk z sarny z warzywami grillowanymi i zasmażanymi buraczkami
Sarninę oczyścić z błon i powięzi Posiekać tasakiem lub zmielić w maszynce do mięsa Posolić, popieprzyć Formujemy okrągły rumsztyk o grubości około 1,5 cm Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cukinię kroimy w plastry Cebulę…
WIĘCEJ >Prosta pasta z awokado
Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy natkę pietruszki i sok z cytryny Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku…
WIĘCEJ >Jabłka zapiekane z cynamonem
Jabłka obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym warstwami Każdą warstwę jabłek podsypujemy cynamonem Pieczemy do miękkości około 40 minut w piekarniku nagrzanym do…
WIĘCEJ >Grasica w sosie miodowo – musztardowym z grillowanymi ziemniakami i rukolą
Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…
WIĘCEJ >