Sałata z truskawkami i camembertem

Sałata z truskawkami i camembertem
Przygotowanie
- Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu
- Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki
- Pomidorki pokroić na połówki
- Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej
- Dodać pomidorki
- Dodać truskawki
- Dodać camembert
- Polać sosem miodowym
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Sałata rzymska (140 g)
- Ser camembert (120 g)
- Pomidor koktajlowy (80 g)
- Truskawka (świeża) (70 g)
- Sos vinaigrette miodowy (40 ml)
- Rukola (20 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż