Sałatka na ostro
Sałatka na ostro
Przygotowanie
- Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno.
- W misce mieszamy rukolę z warzywami.
- Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ.
- Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z połowy cytryny.
- Sałatkę można posolić jeśli potrzeba.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Papryka żółta (200 g)
- Pomidor koktajlowy (200 g)
- Rukola (100 g)
- Marakuja (60 g)
- Cytryna (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
- Chili (20 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż