logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbec47050-f698-45d0-b054-abfa36d4c3c6-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z awokado

Przygotowanie

  • Myjemy wszystkie warzywa
  • Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę
  • Sałatę drzemy na kawałki
  • Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę
  • Szatkujemy szczypiorek
  • Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól
  • Mieszamy wszystko do połączenia składników

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze, inne sałatki z wykorzystaniem awokado.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 awokado (140 g)
  • 3–4 liście sałaty masłowej (lub rzymskiej/lodowej/kapusty pekińskiej – 100 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 1 pęczek szczypiorku (20 g)
  • 2 łyżki kiełków lucerny/brokułu/jarmużu (16 g)
  • ½ ogórka zielonego (90 g)
  • Sok z cytryny/limonki (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1–2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekane warzywa

Wszystkie warzywa kroimy według uznania i przyprawiamy czym uważamy lub mamy ochotę . Następnie polewamy olejem kokosowym i przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, a przed…

WIĘCEJ >

Hot-dogi ketogeniczne

Jajka roztrzepujemy w misce z płatkami drożdżowymi i szczyptą soli. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy połowę masy jajecznej. Z brzegu omleta kładziemy kabanosa i opcjonalnie rozprowadzamy wzdłuż keczup. Zawijamy kabanosa w omlecie i jeszcze…

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru

Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry. Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, posolić. Rozgrzać na kuchence dużą patelnię, na gorącą patelnię wrzucić mięso, delikatnie obsmażyć po 3…

WIĘCEJ >

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >