Sałatka z chorizo
Sałatka z chorizo
Przygotowanie
- Marchewkę kroimy w słupki lub “na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki
- Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz
- Dodajemy marchewkę
- Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy
- Posypujemy pestkami słonecznika
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z chorizo.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Kiełbasa chorizo (80 g)
- Marchew (45 g)
- Cytryna (40 g)
- Sałata lodowa (40 g)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
Potrzebny sprzęt
Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia