logo
Szukaj
open close

Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20c16139-a4f3-4972-86f2-61f037ae93da-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z jarmużu, z migdałami i jabłkami w klonowym sosie

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy w małej szklance
  • Następnie jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, wsypujemy do miski i polewamy sokiem z cytryny – dzięki temu jabłko nie sczernieje i będzie przyjemnie chrupkie 
  • Migdały kroimy na mniejsze kawałki
  • Jarmuż dokładnie oczyszczamy, wycinamy twarde łodygi i kroimy na małe kawałki
  • Do miski z jabłkiem dodajemy jarmuż i posiekane migdały
  • Polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Gotowe.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

Sałatka

  • Jabłko (180 g)
  • Migdał (30 g)
  • Jarmuż (20 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)

Sos

  • Sok z cytryny (bio) (24 ml)
  • Syrop klonowy (20 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Jabłko, banana oraz imbir obieramy i kroimy na kawałki Wszystkie składniki razem blendujemy

WIĘCEJ >

Koktajl jarmużowo-figowy

Gruszkę obieramy i kroimy na kawałki Wszystkie składniki razem blendujemy

WIĘCEJ >

Zielony koktajl jagodowy

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu

Puree z kalafiora:  Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.  Dokładnie odsączamy (…)

WIĘCEJ >

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na (…)

WIĘCEJ >