logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz9-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

Przygotowanie

  • Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę
  • Rukolę umyć i odcedzić na sicie
  • Pomidory pokroić na połówki
  • Łososia pokroić w paski
  • Czosnek obrać i drobno pokroić
  • Wszystkie składniki wrzucić do miski
  • Dodać sos
  • Zamieszać, spróbować i ewentualnie doprawić

Rady dietetyka

Wierzch sałatki można posypać orzechami włoskimi, które stanowią między innymi dobre źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszym artykule „Orzechy – które są dla nas najlepsze i jak je jeść.”

Dopasuj składniki tej potrawy do Twojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz pomysły na przyrządzenie sałatki ziemniaczanej w równie smaczny sposób.

Autor

Ajwendieta
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 ugotowane ziemniaki (ok. 300 g)
  • 5 garści rukoli (100 g)
  • 10 pomidorków koktajlowych (200 g)
  • 1 porcja wędzonego łososia (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 40 łyżki sosu vinaigrette (40 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Sitko
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron konjac ze szpinakiem

Rozgrzewamy masło na patelni i dorzucamy do niego szpinak. Chwilę wszystko smażymy. Makaron konjac płuczemy pod zimną wodą, odsączamy, następnie dodajemy do szpinaku. Wszystko razem smażymy przez 5 minut, po czym zmniejszamy ogień i wbijamy…

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ, żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę, żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >

Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu

Puree z kalafiora:  Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.  Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree.  W garnku lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Zimne nóżki

Golonkę i nóżki wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą, płuczemy z krwi, płynu Wylewamy wodę i powtarzamy kilka razy aż woda przestanie się zabarwiać Lekko solimy i pieprzymy wodę i zaczynamy gotować Co jakiś…

WIĘCEJ >