Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem
Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem
Przygotowanie
- Kaszę przesypujemy do garnka
- Zalewamy mlekiem
- Podgrzewamy
- Dodajemy daktyle, kakao, cynamon, szczyptę soli
- Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
- Od czasu do czasu mieszamy
- Gdy kasza zmięknie i wchłonie mleko wrzucamy śliwki
- Mieszamy i chwilę dusimy
- Do gotowej kaszy dodajemy masło migdałowe
- Dodatkowo możemy posypać posiekanymi migdałami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni
Lista składników
- Mleko kokosowe (500 ml)
- Śliwka (świeża) (100 g)
- Kasza gryczana niepalona (90 g)
- Daktyl (75 g)
- Kakao w proszku (10 g)
- Masło migdałowe (10 g)
- Cynamon mielony (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Garnek