logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd230657-9b74-44ac-a735-5d6151441466-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Smażony makaron imbirowo- czosnkowy

Przygotowanie

  • Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak na opakowaniu.
  • Cebulę i imbir drobno siekamy.
  • Marchewkę myjemy i obieramy.
  • Używając obieraczki, tworzymy z marchewki cienkie plastry przypominające makaron.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę, imbir oraz marchewkę i lekko podsmażamy.
  • Dorzucamy przygotowany i odsączony z wody makaron.
  • Gdy danie będzie już podsmażone, zmniejszamy ogień, wbijamy jajka i energicznie mieszamy z całym makaronem.
  • Gdy jajko się delikatnie zetnie zdejmujemy z ognia i podajemy.

Rady dietetyka

Uwzględnij każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety.

Uwagi

Zamiast makaronu możemy użyć ugotowanego wcześniej ryżu.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50 g makaronu ryżowego
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 duża marchew (60 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 1 ząbek czosnku (5 g)
  • 2 cienkie plastry imbiru (ok. 2 g)
  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Warzywa w sosie a’la beszamelowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W małym garnku podgrzewamy mleko kokosowe z masłem. Dodajemy przyprawy. Mleko mieszamy co jakiś czas, w tym czasie kroimy w cienkie plasterki bakłażana i cukinię. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę…

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo-ziemniaczana z szynką

Ziemniaki i kalafiora gotujemy. Kroimy w kostkę i dzielimy na różyczki. Szynkę kroimy w paseczki. Czosnek wyciskamy. Mieszamy wszystkie składniki.

WIĘCEJ >

Paleo lasagna

Piekarnik ustawiamy na 175 st. C z opcją grzania „góra-dół” Zaczynamy smażyć mięso W tym czasie siekamy cebulę, wyciskamy czosnek i dodajemy ze wszystkimi przyprawami do mięsa  Po chwili dodajemy pomidory z puszki i podgrzewamy…

WIĘCEJ >