Sorbet z mango
Sorbet z mango
Przygotowanie
- Obieramy mango, kroimy w kawałki
- Banana obieramy i kroimy w kawałki
- Owoce mieszamy razem w misce i wkładamy do zamrażarki na kilka godz.
- Wyjmujemy owoce z zamrażarki i miksujemy blenderem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sorbetów owocowych.
Autor
Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Mango (140 g)
- Banan (120 g)
Potrzebny sprzęt
Blender, Deska, Miska, Nóż, Zamrażarka