Spaghetti z cukinii na zimno
Spaghetti z cukinii na zimno
Przygotowanie
- Cukinię obieramy i tniemy na cieniutkie paseczki używając do tego celu obieraczki do warzyw. Przydatnym urządzeniem do tego celu może również być spiromat (tarka spiralna).
- Wszystkie składniki na sos miksujemy i powstałym sosem polewamy cukiniowe spaghetti .
- Taki sam sos można podać na gorąco z mięsem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy
Lista składników
Sos
- Szczypiorek (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Bazylia (świeża) (1 g)
Makaron
- Cukinia zielona (900 g)
Potrzebny sprzęt
Blender, Obieraczka julienne, Spiromat - tarka spiralna do warzyw